Alkukesällä raparperit puskevat satoa niin, ettei aina tiedä, mitä sille tekisi :). Osa kannattaa ilman muuta pakastaa paloiteltuna pakkaseen myöhempää käyttöä varten. Tuoreeltaan voit valmistaa herkullisen raparperihillon, joka maistuu esimerkiksi lettujen ja jäätelön päällä.
Ainekset:
500 g puhdistettuja raparperinvarsia (myös pakastettu raparperi käy) 2 rkl vettä 130 g hillosokeria 0,5 tl jauhettua kardemummaa 3 tl vaniljasokeria
lisäksi tarvitset kaksi Rondelette-lasipurkkia (yhteensä 524 ml)
Näin teet:
Puhdista purkit huolellisesti. Voit kuumentaa pestyt purkit uunissa ja keittää kannet, tai helpommalla pääset, jos peset purkit ja kannet astianpesukoneessa sellaisella ohjelmalla, joka pesee kuumalla vedellä ja kuumentaa lopuksi astiat kuivausvaiheessa. Yleensä pitkä kattilaohjelma tms. on sopiva.
Pilko puhdistetut raparperinvarret n. 1 cm pituisiksi paloiksi.
Lisää kattilan pohjalle 2 rkl vettä, lisää raparperinpalat ja kuumenna höyryävän kuumaksi.
Kun seos on kiehumispisteessä, lisää hillosokeri ja kardemumma. Sekoita ja keitä seosta n. 10-15 minuuttia, kunnes raparperinpalat hajoavat. Sekoittele välillä. Jos pinnalle muodostuu kiehuessa vaahtoa, kuori se lusikalla pois. Lisää lopuksi vaniljasokeri.
Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä n. 10 minuuttia.
Purkita kuumiin purkkeihin.
Hillo on vähäsokerinen, joten hillosokerista huolimatta valmis hillo kannattaa säilyttää jääkaapissa.
Ihanaa esim. lettujen, jätsikin, maustamattoman jogurtin ja rahkan kanssa. Sopii myös kakkujen täytteeksi ja paahtoleivälle.