Reseptit

Krassipesto

Köynnöskrassi on jokapihan luottokasvi, joka kasvaa huonommallakin säällä ja kukkii vähän kehnommassakin maassa. Sitä voi kasvattaa sekä ruukuissa että maassa, ja se houkuttelee esim. kaalikoita pois kaalikasvien kimpusta. Kimalaiset rakastavat krassinkukkia! Krassin voi suora...

Kurpitsa-halloumipasta

Talvikurpista on monipuolinen kasvis ja lajikkeesta riippuen helppokin kasvatettava, joka antaa parhaimmillaan yltäkylläisen sadon.  Kurpista on valkosipulin ohella helpoimpia säilöttäviä, sillä se säilyy pitkälle talveen aivan huoneenlämmössä. Keittiössä sen käyttö ei rajoitu...

Sarin maustekurkut

Maustekurkkuihin saat säilöttyä talteen ison kasan kurkkuja. Napakat avomaankurkut sopivat reseptiin parhaiten, mutta olen käyttänyt usein myös kasvihuonekurkkuja, ja hyvää tulee niinkin! Omaan reseptiin käytän yleensä mustapippuria ja sellerinsiemeniä, mutta ne voi korvata my...

Karviascurd

Punaisista karviaisista saat kauniin, kirpsakan ja makean tahnan eli curdin, joka sopii esim. leivonnaisten täytteeksi, jäätelön kastikkeeksi, paahtoleivän tai keksien päälle tai vaikka jogurtin tai rahkan maustamiseen. Superhelppo ja nopea curd on tehty hillosokerilla, joten ...

Tsatsiki

Itäisen Välimeren kurkkutahna tsatsiki on oiva keino käyttää loppukesän runsasta kurkkusatoa. Tsatsiki sopii syötäväksi sellaisenaan, leivän päällä, pitaleivän tai hampurilaisen täytteenä tai esim. salaatin, savukalan tai lihapullien lisukkeena. Tällä ohjeella saat paksun, peh...
Sivu 1 2