Reseptit

Kurpitsa-halloumipasta

Talvikurpista on monipuolinen kasvis ja lajikkeesta riippuen helppokin kasvatettava, joka antaa parhaimmillaan yltäkylläisen sadon.  Kurpista on valkosipulin ohella helpoimpia säilöttäviä, sillä se säilyy pitkälle talveen aivan huoneenlämmössä. Keittiössä sen käyttö ei rajoitu va...

Sarin maustekurkut

Maustekurkkuihin saat säilöttyä talteen ison kasan kurkkuja. Napakat avomaankurkut sopivat reseptiin parhaiten, mutta olen käyttänyt usein myös kasvihuonekurkkuja, ja hyvää tulee niinkin! Omaan reseptiin käytän yleensä mustapippuria ja sellerinsiemeniä, mutta ne voi korvata myös ...

Karviascurd

Punaisista karviaisista saat kauniin, kirpsakan ja makean tahnan eli curdin, joka sopii esim. leivonnaisten täytteeksi, jäätelön kastikkeeksi, paahtoleivän tai keksien päälle tai vaikka jogurtin tai rahkan maustamiseen. Superhelppo ja nopea curd on tehty hillosokerilla, joten se ...

Tsatsiki

Itäisen Välimeren kurkkutahna tsatsiki on oiva keino käyttää loppukesän runsasta kurkkusatoa. Tsatsiki sopii syötäväksi sellaisenaan, leivän päällä, pitaleivän tai hampurilaisen täytteenä tai esim. salaatin, savukalan tai lihapullien lisukkeena. Tällä ohjeella saat paksun, pehmeä...

Raparperi-kardemummahillo

Alkukesällä raparperit puskevat satoa niin, ettei aina tiedä, mitä sille tekisi :). Osa kannattaa ilman muuta pakastaa paloiteltuna pakkaseen myöhempää käyttöä varten. Tuoreeltaan voit valmistaa herkullisen raparperihillon, joka maistuu esimerkiksi lettujen ja jäätelön päällä.Ain...