Karviascurd


Reseptit by Sari, 12.8.2024
Punaisista karviaisista saat kauniin, kirpsakan ja makean tahnan eli curdin, joka sopii esim. leivonnaisten täytteeksi, jäätelön kastikkeeksi, paahtoleivän tai keksien päälle tai vaikka jogurtin tai rahkan maustamiseen. Superhelppo ja nopea curd on tehty hillosokerilla, joten se säilyy hyvin useamman viikon jääkaapissa (jos se säästyy herkkusuilta...). Tästä tulee erinomaista myös puna- tai valkoherukoilla tai karviasten ja herukoiden sekoituksella. Valkoherukoiden kanssa voit lisätä mukaan lorauksen sitruuna- tai limemehua.


Karviaiscurd (n. 5,5 dl)

Ainekset:
  • 8 dl punaisia karviaisia (tai esim. punaherukoita tai herukoiden ja karviaisten sekoitusta)
  • 2 dl hillosokeria
  • 0,5 dl maissitärkkelysjauhoja
  • 50 g voita tai vegaanista voita

Tee näin:
  1. Soseuta karviaiset sauvasekoittimella, tehosekoittimella tai sosemyllyllä.
  2. Siivilöi sose kattilaan.
  3. Sekoita siivilöidyn soseen sekaan huolellisesti hillosokeri ja maissitärkkelys.
  4. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä seosta keskilämmöllä 2-3 minuuttia, kunnes seos sakenee ja kirkastuu. Sekoittele koko ajan, jotta massa ei pala pohjaan.
  5. Kun seos on paksuuntunut, ota kattila pois liedeltä ja sekoita tahnaan voi.
  6. Jaa tahna purkkeihin: se mahtuu hyvin kahteen 262 ml Rondelette-lasipurkkiin. 

Sinua saattaa kiinnostaa myös

Sarin maustekurkut

Maustekurkkuihin saat säilöttyä talteen ison kasan kurkkuja. Napakat avomaankurkut sopivat reseptiin parhaiten, mutta olen käyttänyt usein myös kasvihuonekurkkuja, ja hyvää tulee niinkin! Omaan reseptiin käytän yleensä mustapippuria ja sellerinsiemeniä, mutta ne voi korvata myös ...

Tsatsiki

Itäisen Välimeren kurkkutahna tsatsiki on oiva keino käyttää loppukesän runsasta kurkkusatoa. Tsatsiki sopii syötäväksi sellaisenaan, leivän päällä, pitaleivän tai hampurilaisen täytteenä tai esim. salaatin, savukalan tai lihapullien lisukkeena. Tällä ohjeella saat paksun, pehmeä...

Raparperi-kardemummahillo

Alkukesällä raparperit puskevat satoa niin, ettei aina tiedä, mitä sille tekisi :). Osa kannattaa ilman muuta pakastaa paloiteltuna pakkaseen myöhempää käyttöä varten. Tuoreeltaan voit valmistaa herkullisen raparperihillon, joka maistuu esimerkiksi lettujen ja jäätelön päällä.Ain...