
Maustekurkkuihin saat säilöttyä talteen ison kasan kurkkuja. Napakat avomaankurkut sopivat reseptiin parhaiten, mutta olen käyttänyt usein myös kasvihuonekurkkuja, ja hyvää tulee niinkin! Omaan reseptiin käytän yleensä mustapippuria ja sellerinsiemeniä, mutta ne voi korvata myös maustepippurilla ja sinapinsiemenillä. Maustekurkut ovat mausteisen makeita, ja ne ovat parhaimmillaan esim. hampurilaisten, hodareiden ja tortilloiden täytteenä. Ja tietty leivän päällä ja suoraan purkista syötynä :D.
Ainekset:
Tee näin:
Vinkki: Perinteisesti purkit pestään ja kuumennetaan esim. uunissa tai keittämällä. Sterilointi onnistuu myös helposti astianpesukoneessa, eli pese purkit ennen täyttöä kuumalla pesuohjelmalla, jossa on kunnon kuivausohjelma viimeisenä vaiheena. Ajoita pesu niin, että saat kuumat purkit pois koneesta siinä vaiheessa, kun muut työvaiheet ovat valmiina täyttöä varten.
t. Sari :)