
Palsternakka on perinteinen juures, jonka paksut ja makeat juuret sopivat uunijuureksiin, keittoihin, patoihin että raakana syötäväksi vaikkapa raasteena. Juuret nostetaan myöhään syksyllä ennen maan jäätymistä tai varhain keväällä maan sulettua ja ne säilyvät hyvin kylmässä. Palsternakka on hidaskasvuinen ja sen varsinainen kasvuaika alkaa vasta syyskesällä päivän lyhentyessä.
Palsternakka viihtyy parhaiten auringossa, mutta pärjää puolivarjossakin. Kasvupaikkaa kannattaa vaihtaa vuosittain ja noin neljän vuoden viljelykierto onkin suositeltava. Lannoita kasvupaikka ja kastele säännöllisesti kasvukaudella, jotta palsternakka jaksaa kasvattaa ison juuren.
Palsternakka kylvetään perinteisesti aikaisin keväällä avomaalle. Kannattaa kuitenkin ehdottomasti kokeilla myös syyskylvöä, sillä palsternakka kasvaa syksyllä kylvettynä hyvin ja itää omatoimisesti keväällä kevätkosteuden turvin. Palsternakka on oikukas itäjä, ja sen siemen saattaa itää vasta oltuaan maassa muutaman talven. Siksi sitä kannattaa kylvää melko avokäteisesti ja harventaa tarvittaessa keväällä. Talveksi maahanjätetty juuri jatkaa kasvuaan seuraavana keväänä ja kukkii kesällä.
Satoa voi säilöä kuivaamalla, hapattamalla, etikkasäilykkeenä sekä pakastamalla sellaisenaan raasteena tai ryöpättynä paloina.
Pussissa n. 120 siementä.