
Juuripersilja on monikäyttöinen juures, josta voidaan käyttää sekä juuret että lehdet tavallisen persiljan tapaan. Juuret ovat paksut ja melko lyhyet, ja niiden maku on herkullinen yhdistelmä porkkanaa ja palsternakkaa! Sopii hyvin sekä uunijuureksiin, keittoihin, patoihin että raakana syötäväksi, sillä rapeat juuripersiljatikut ovat herkkua ihan sellaisenaan. Juuret nostetaan myöhään syksyllä ja ne säilyvät hyvin kylmässä. Talveksi maahanjätetyt juuret jatkavat seuraavana keväänä kasvuaan ja kukkivat kesällä.
Juuripersilja viihtyy auringossa ja puolivarjossa. Kasvupaikkaa kannattaa vaihtaa vuosittain ja noin neljän vuoden viljelykierto onkin suositeltava. Lannoita kasvupaikka ja kastele säännöllisesti kasvukaudella, jotta persilja jaksaa kasvattaa ison juuren.
Juuripersilja kylvetään perinteisesti keväällä huhti-toukokuussa avomaalle. Kannattaa ehdottomasti kokeilla myös syyskylvöä, sillä persilja kasvaa syksyllä kylvettynä hyvin ja itää omatoimisesti keväällä kevätkosteuden turvin.
Pussissa n. 800 siementä.