Karviascurd


レシピ by Sari, 12.8.2024

Punaisista karviaisista saat kauniin, kirpsakan ja makean tahnan eli curdin, joka sopii esim. leivonnaisten täytteeksi, jäätelön kastikkeeksi, paahtoleivän tai keksien päälle tai vaikka jogurtin tai rahkan maustamiseen. Superhelppo ja nopea curd on tehty hillosokerilla, joten se säilyy hyvin useamman viikon jääkaapissa (jos se säästyy herkkusuilta...). Tästä tulee erinomaista myös puna- tai valkoherukoilla tai karviaisten ja herukoiden sekoituksella. Valkoherukoiden kanssa voit lisätä mukaan lorauksen sitruuna- tai limemehua.


Karviaiscurd (n. 5,5 dl)

Ainekset:

  • 8 dl punaisia karviaisia (tai esim. punaherukoita tai herukoiden ja karviaisten sekoitusta)
  • 2 dl hillosokeria
  • 0,5 dl maissitärkkelysjauhoja
  • 50 g voita tai vegaanista voita


Tee näin:

  1. Soseuta karviaiset sauvasekoittimella, tehosekoittimella tai sosemyllyllä.
  2. Siivilöi sose kattilaan.
  3. Sekoita siivilöidyn soseen sekaan huolellisesti hillosokeri ja maissitärkkelys.
  4. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä seosta keskilämmöllä 2-3 minuuttia, kunnes seos sakenee ja kirkastuu. Sekoittele koko ajan, jotta massa ei pala pohjaan.
  5. Kun seos on paksuuntunut, ota kattila pois liedeltä ja sekoita tahnaan voi.
  6. Jaa tahna purkkeihin: se mahtuu hyvin kahteen 262 ml Rondelette-lasipurkkiin. 

t. Sari :)

こちらも気になるかもしれません

Lahjaidea: Keksiainekset purkissa

Joskus on vaikea keksiä lahjaa ihmiselle, jolla on jo kaikkea, tai kaipaa edullista, mutta ajatuksella tehtyä lahjaa. Silloin kannattaa tehdä ihana keksiainespurkki, jolla lahjan saaja voi valmistaa itse tuoreita keksejä. Keksipurkin voi valmistella jo hyvissä ajoin etukäteen, ja...

Krassipesto

Köynnöskrassi on jokapihan luottokasvi, joka kasvaa huonommallakin säällä ja kukkii vähän kehnommassakin maassa. Sitä voi kasvattaa sekä ruukuissa että maassa, ja se houkuttelee esim. kaalikoita pois kaalikasvien kimpusta. Kimalaiset rakastavat krassinkukkia! Krassin voi suorakyl...

Kurpitsa-halloumipasta

Talvikurpista on monipuolinen kasvis ja lajikkeesta riippuen helppokin kasvatettava, joka antaa parhaimmillaan yltäkylläisen sadon.  Kurpista on valkosipulin ohella helpoimpia säilöttäviä, sillä se säilyy pitkälle talveen aivan huoneenlämmössä. Keittiössä sen käyttö ei rajoitu...