Raparperi-kardemummahillo


レシピ by Sari, 5.6.2024

Alkukesällä raparperit puskevat satoa niin, ettei aina tiedä, mitä sille tekisi :). Osa kannattaa ilman muuta pakastaa paloiteltuna pakkaseen myöhempää käyttöä varten. Tuoreeltaan voit valmistaa herkullisen raparperihillon, joka maistuu esimerkiksi lettujen ja jäätelön päällä.

Ainekset:

500 g puhdistettuja raparperinvarsia (myös pakastettu raparperi käy) 
2 rkl vettä
130 g hillosokeria
0,5 tl jauhettua kardemummaa
3 tl vaniljasokeria

lisäksi tarvitset kaksi Rondelette-lasipurkkia (yhteensä 524 ml)


Näin teet:

Puhdista purkit huolellisesti. Voit kuumentaa pestyt purkit uunissa ja keittää kannet, tai helpommalla pääset, jos peset purkit ja kannet astianpesukoneessa sellaisella ohjelmalla, joka pesee kuumalla vedellä ja kuumentaa lopuksi astiat kuivausvaiheessa. Yleensä pitkä kattilaohjelma tms. on sopiva.

Pilko puhdistetut raparperinvarret n. 1 cm pituisiksi paloiksi.

Lisää kattilan pohjalle 2 rkl vettä, lisää raparperinpalat ja kuumenna höyryävän kuumaksi. 

Kun seos on kiehumispisteessä, lisää hillosokeri ja kardemumma. Sekoita ja keitä seosta n. 10-15 minuuttia, kunnes raparperinpalat hajoavat. Sekoittele välillä. Jos pinnalle muodostuu kiehuessa vaahtoa, kuori se lusikalla pois. Lisää lopuksi vaniljasokeri. 

Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä n. 10 minuuttia.

Purkita kuumiin purkkeihin. 
  • Hillo on vähäsokerinen, joten hillosokerista huolimatta valmis hillo kannattaa säilyttää jääkaapissa.
  • Ihanaa esim. lettujen, jätsikin, maustamattoman jogurtin ja rahkan kanssa. Sopii myös kakkujen täytteeksi ja paahtoleivälle.

こちらも気になるかもしれません

Kurpitsa-halloumipasta

Talvikurpista on monipuolinen kasvis ja lajikkeesta riippuen helppokin kasvatettava, joka antaa parhaimmillaan yltäkylläisen sadon.  Kurpista on valkosipulin ohella helpoimpia säilöttäviä, sillä se säilyy pitkälle talveen aivan huoneenlämmössä. Keittiössä sen käyttö ei rajoitu va...

Sarin maustekurkut

Maustekurkkuihin saat säilöttyä talteen ison kasan kurkkuja. Napakat avomaankurkut sopivat reseptiin parhaiten, mutta olen käyttänyt usein myös kasvihuonekurkkuja, ja hyvää tulee niinkin! Omaan reseptiin käytän yleensä mustapippuria ja sellerinsiemeniä, mutta ne voi korvata myös ...

Karviascurd

Punaisista karviaisista saat kauniin, kirpsakan ja makean tahnan eli curdin, joka sopii esim. leivonnaisten täytteeksi, jäätelön kastikkeeksi, paahtoleivän tai keksien päälle tai vaikka jogurtin tai rahkan maustamiseen. Superhelppo ja nopea curd on tehty hillosokerilla, joten se ...